Novosti                                         21.05.2019.
Poštovani suvlasnici,

ovim putem Vas obavještavamo da putem naše web stranice www.domouprava-dubrovnik.hr možete pristupiti aplikaciji WEB izvješće, putem aplikacije možete vidjeti stanje računa i troškova Vaše stambene zgrade, te osobne uplate na račun pričuve zgrade.

26.02.2019.
JAVNI POZIV za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika

26.11.2018.
Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Domouprava Dubrovnik d.o.o.


U svim zgradama pod svojim upravljanjem, u vremenu od 29. listopada do 23. prosinca 2018. godine, s ciljem sprječavanja pojave i suzbijanja širenja zaraznih bolesti izvodi obvezatne radove preventivne deratizacije, uništavanje glodavaca miševa i štakora.
Radove deratizacije izvodi ovlaštena i registrirana tvrtka (Sanitat Dubrovnik d.o.o.) postavljanjem deratizacijskih meka u podrumima, potkrovljima i okolišu stambenih zgrada. Ovisno o veličini zgrade, bit će postavljeno od 3 do 9 meka.
O točnom vremenu deratizacije Vaše zgrade bit ćete obavješteni posebnom obavijesti na žutoj - upozoravajućoj podlozi na oglasnoj ploči Vaše zgrade te se sulvasnici umoljavaju da tada obvezatno omoguće (otključaju) ulaz u prostore deratizacije.
Domouprava Dubrovnik d.o.o.
Tehnička služba


10.05.2018.
Od 10.svibnja 2018. godine PBZ banka je prema najavi snizila fiksnu kamatnu stopu za kunske kredite s 5,49% na 4,49%.

23.03.2018.
Grad Dubrovnik objavio JAVNI POZIV za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na područiju Grada Dubrovnika. Vise...

23.03.2018.
Sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji s novim kreditorom KENTBANK d.d.

INFO-DAN – ENERGETSKA UČINKOVITOST U ZGRADARSTVU

Info-dan predstavljanje „Programa povećanja energetske učinkovitosti višestambenih zgrada na području grada Dubrovnika" održan je 20. rujna 2016. godine u sportskoj dvorani u Gospinom polju u organizaciji DURA-e. Više...

Poštovani,

Ovim putem pozivamo Vas na:
PREDSTAVLJANJE

"PROGRAMA POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI POSTOJEĆIH VIŠESTAMBENIH ZGRADA NA PODRUČJU GRADA DUBROVNIKA"

PONEDJELJAK 4. SRPNJA 2016.GODINE
VRIJEME - 18:30 SATI
LOKACIJA - OSNOVNA ŠKOLA MOKOŠICA


Pod energetskom učinkovitosti koju će Grad subvencionirati smatraju se sljedeće mjere:


1. energetski pregledi i energetsko certificiranje,
2. izrada projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti,
3. energetska obnova


Cilj Programa je poticanje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika sufinanciranjem:

1. energetskih pregleda i energetskog certificiranja, najmanje 50 višestambenih zgrada,
2. izrade projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti, najmanje 50 višestambenih zgrada,
3. energetske obnove, najmanje 10 višestambenih zgrada,


Poziv kao i detaljan PROGRAM preuzmite OVDJE
1.10.2015.
Objavljen je natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada koji će trajati do 12. studenog 2015. Energetskom obnovom ove i prošle godine obuhvaćeno je 366 višestambenih zgrada u kojima je 9.412 kućanstava, za što je odobreno 150 milijuna kuna sufinanciranja iz Fonda. Novim natječajem predviđeno je dodatnih 50 milijuna kuna.

„Ove i prošle godine pokrenuli smo energetsku obnovu 366 višestambenih zgrada. Time ćemo omogućiti bolje uvjete života, manju potrošnju energije i manje troškove za gotovo 9.500 kućanstava. Odobrili smo i brojne projekte izrade projektne dokumentacije za obnovu zgrada. Mnoge zgrade su spremne za izvođenje radova te smo zato krenuli u novi javni natječaj za obnovu i za to smo osigurali 50 milijuna kuna bespovratnih državnih poticaja. Uz korist za stanare zgrada, ovim projektima činimo dobro za okoliš kao i za gospodarstvo jer su na poslovima obnove angažirane domaće građevinske tvrtke“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom objave novog javnog natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Natječaj je objavljen jučer, a trajat će do 12. studenog 2015. Za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada osigurano je 50 milijuna kuna.

„Sve zgrade za koje je uz 100% financiranje Fonda izrađena projektna dokumentacija imaju rok od 2 godine da počnu radove na obnovi, a većina ih je već izradila projekte kojima bi trebale trošiti barem 30% manje energije. Upravo zato smo osigurali dodatna sredstva i pokrenuli novi javni natječaj za obnovu što obuhvaća toplinsku zaštitu zgrade, zamjenu stolarije, povećanje učinkovitosti sustava grijanja pa čak i za energetski učinkovitu rasvjetu“ – istaknuoje direktor Fonda za zaštitu okoliša i prirode Sven Müller.

Zgrade u Hrvatskoj troše više od 40% energije, a njihova potrošnja kontinuirano raste. Zbog loših energetskih svojstava odnosno gotovo nikakve toplinske zaštite, imaju velike toplinske gubitke i nužna im je cjelovita obnova. Nije moguće sufinanciranje mjera u pojedinim stanovima jer tek cjelovita obnova postiže konkretne uštede i veću kvalitetu života.

U Javnom natječaju osigurano je novih 50 milijuna. Suvlasnici se za sredstva prijavljuju putem službenih upravitelja zgrade, a za sufinanciranje projektne dokumentacije i radova na energetskoj obnovi je uvjet da se radovima ostvare uštede za energiju od minimalno 30%. Moguće je ostvariti 40, 60 ili 80% poticaja, ovisno o lokaciji zgrade, odnosno maksimalno do 1,4 milijuna kuna, a izradu projektne dokumentacije Fond sufinancira u potpunosti.

Također, u novom javnom natječaju dodatno je pojednostavljena potrebna dokumentacija, pa više neće biti potreban, primjerice, ZK izvadak, a novost je i što će se na ugovor o sufinanciranju uz upravitelja zgrade trebati potpisati i predstavnik suvlasnika. Zgrade kojima bude odobreno sufinanciranje imaju rok od godine dana da krenu s obnovom.  Više informacija i tekst natječaja možete naći na stranicama fonda.

Predstavljen Program obnove višestambenog fonda Grada Dubrovnika

Radni sastanak u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Aktivnosti Lipanj-Prosinac 2014.

Preuzimanje energetskog certifikata

Šesta edukativna radionica

Peta edukativna radionca

Info dan

Četvrta edukativna radionica

Treća edukativna radionica

Edukacijska radionica o energetskoj obnovi

Energetsko certificiranje

Prijedlog programa energetske obnove stambenih zgrada

Što je to energetska učinkovitost?

Natrag na naslovnicu...